
Sercem maszyny Bizerba S 111 plus są jej wkłady tnące.
Gwarantują one wydajną, precyzyjną i cichą pracę kotleciarki. Pod względem konstrukcji i wykonania nie mają sobie równych na rynku. Oryginalne wkłady Bizerba są nie do podrobienia. Wkładka S 011 służy do przygotowania mięsa smażonego i pieczeniowego do dalszej obróbki. Użytkownik uzyskuje tym samym krótsze czasy smażenia wszystkich rodzajów i partii mięsa, a w przypadku mięsa grillowanego - marynowania. Dwa łożyskowane walce nożowe składają się z 41 tarcz nożowych. Każda tarcza posiada 12 zaostrzonych "gwiazdkowych" ostrzy - w ciągu jednego cyklu pracy wykonywanych jest efektywnie prawie 1000 nacieć. Dwa zakrzywione grzebienie zgarniające sprawiają, iż kawałki mięsa nie są zmiażdzone ani zgniecione. Dla większej higieny w celu czyszczenia wkład tnący można wyjąć i rozłożyć.